## The Answer Isn’t 6

What goes in place of the question mark?

1 3 5
2 4 ?

(It’s not 6)

R. It’s a representation of a stick shift, where 1-5 are gears and R represents reverse.

Posted in Brain Teasers

46 Comments on "The Answer Isn’t 6"

shahruk says
March 24, 2017 @ 14:32

See carefully its look like car gear no
1 3 5
2 4 ?
So answer is R

Brayden A says
April 15, 2017 @ 09:22

Wouldn’t it be 8? 2×2=4 2,4 4×2=8
2,4,8

Katie says
April 25, 2017 @ 19:07

Two out of four and 1 out of two what is the answer

Nadine Trebes says
June 22, 2017 @ 12:57

It can be 6 my friends.. cars have 6 gears and the 6th is where the ? is.. the R is not necessarily there!!

Not when the title says the answer isn’t 6.

Sumit kant says
July 17, 2017 @ 11:34

Ans is “R”

Vidya naik says
July 11, 2018 @ 06:30

Number is missing

Sonali says
October 26, 2018 @ 15:08

Ans is 7
3 +1=4 and 4 +1 is 5 that is the last no of 3 Rd column
And in second line 2+4=6 so the missing no is 6+1=7

Eric says
December 9, 2018 @ 01:01

Although I know the answer is “R” (as stated several times throughout this thread), I did notice another pattern. Top left (1) plus bottom middle (4) equals the top right (5). Invert the pattern and you get bottom left (2) plus top middle (3) equals the unknown bottom right (?). By taking this pattern into consideration, the bottom right missing number would be 5. However, it is important to remember that this is just an observation I made and not necessarily the answer intended by the author.

Name (required) says
December 9, 2018 @ 04:12

6

Raul says
December 12, 2018 @ 14:49

“Not 6!”
The riddle tells you what the answer is to begin with.

Qwer says
December 14, 2018 @ 13:19

The answer is 06 ( 0 is also called as not. Hence 06)

Ludovica says
December 25, 2018 @ 10:09

To me is 9

Anand dubey says
September 22, 2019 @ 02:14

1+3+1=5
2+4+2=8

K C james says
March 4, 2020 @ 05:43

Good teaser

Nitin Sahu says
March 31, 2020 @ 11:18

Adding 1 to the total of the first 2 boxes gives the last box digit.
1+3 =4+(1) = 5
Hence
2+4=6 +(1) = 7

1 2 3

Leave a comment

First name (required)

Email (will not be published) (required)